Haber

28. Yasama Dönemi Başladı… Milletvekilleri yemin etti (CANLI)

ANKARA (İGFA) –Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin törenini TBMM’de kendisine ayrılan locadan takip ediyor.

Genel Kurul’da açılış konuşmasını Geçici Başkan Devlet Bahçeli yaptı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle egemenliğin önemine dikkat çeken Bahçeli, Türkiye’nin hepimizin ortak paydası olduğunu söyledi. Bahçeli, dayanışma, birlik ve beraberliğin her sorunu çözebileceğini vurguladı.

Bahçeli’nin ilk yeminini etmesinden sonra milletvekilleri soyad ve adlarına göre alfabetik sıraya göre tek tek yemin etmeye başladı.

Milletvekilleri, Anayasa’daki yemin metnini Genel Kurul’da okudu.

https://youtu.be/sshrReE-Js

İlk toplantıya herhangi bir nedenle katılamayan milletvekilleri daha sonra yemin edebilecek.

Türkiye Personel Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay, tahliyesine ilişkin belge Yargıtay’daki ilgili daireye gönderilmediği için bugün yemin törenine katılamıyor.

Yemin töreni ile Meclis Başkanı seçim süreci başlayacak. Meclis Başkanı seçildikten sonra Başkanlık Divanı ve komisyonlar oluşturulacak.

Milletvekilleri görevlerine başlarken yemin edecekler:

“Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatan ve milletin ayrılmaz bütünlüğünü, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e, Atatürk inkılâplarının; temel hürriyetlerden yararlanma ülküsünden ve Anayasa’dan ayrılmayacağıma, büyük Türk milletinin önünde şerefim ve şerefim üzerine and içerim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu