Haber

85 yıllık bitmeyen hasret İzmir’de saat 9’u 5 geçe hayat durdu

85 yıldır bitmeyen özlem

İzmir’de saat 9’u 5 geçe hayat durdu

İzmir’de saat 9.05’te durdu. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümünde İzmir, Atatürk’ü anmak için bir araya geldi. Siren ve korna sesleri eşliğinde İzmirliler iki dakika boyunca saygı duruşunda bulundu. Lider Tunç Soyer, “Cumhuriyet Meydanı bugün çok kalabalık. “Vatandaşlarımızın Ata’ya olan bağlılığı ve bağlılığı gurur kaynağıdır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümünde İzmir’de hayat durma noktasına geldi. Saatler 9.05’i gösterdiğinde İzmirliler şehrin dört bir yanından gelen siren sesleri eşliğinde sessizliğe büründü. Cumhuriyet Meydanı’nda resmi anma programı düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Türk Bayrakları önce göndere çekildi, ardından yarıya indirildi.

“Atatürk’ün rehberliğine ihtiyacımız var”

Törenin ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyet Meydanı bugün oldukça kalabalık. Çok etkileyici, çok heyecan verici. Vatandaşlarımızın Ata’ya olan bağlılığı ve bağlılığı gurur kaynağıdır. Türkiye’nin bu siyasi ikliminde Atatürk’ün yol göstericiliğine ve yol göstericiliğine yeniden ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir. Bu nedenle çok umut verici” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu