Haber

AK Parti’den Güneş: “İsveç’in alçak bir terör eylemine göz yumması asla kabul edilemez”

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, PKK’nın İsveç’teki provokasyonuna ilişkin, “İsveç’in demokrasiye açık bir tehdit olan bu alçak terör eylemine göz yumması asla kabul edilemez.” dedim.

Güneş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK yandaşlarının geçtiğimiz hafta İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlediği alçak gösteriyi kınadığını söyledi.

İsveç’in terörle mücadelede Türkiye’nin haklı NATO üyeliği talebine olumlu yanıt verdiğini ancak söz konusu gösterilere sessiz kaldığını ve imzalanan mutabakat zaptı’na bağlı kalmadığını belirten Güneş, şunları kaydetti:

“NATO’ya katılmak için onay bekleyen İsveç, sadece başkent Stockholm’de Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanımıza karşı gerçekleştirilen korkakça terör eylemini kınayarak sorumluluktan kaçamaz. İsveç’in bu alçak terör eylemine göz yumması kabul edilemez. demokrasi için açık bir tehdittir. İsveç” “ABD’nin terörle işbirliği kapsamında Madrid’de imzaladığı anlaşmaya hâlâ uymasını bekliyoruz. Son gösteriler sadece Türkiye’ye değil, İsveç’in ulusal çıkarlarına da zarar veriyor. Bunu gerçekleştirenler Bu menfur terör eylemi ve sorumluları İsveç’ten bir an önce tespit edilerek kanun önüne çıkarılmalıdır.” Gereğini yapmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

ulashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu