Haber

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri Cuma namazının ardından İsrail’i protesto etti

Ankara Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de sivilleri katlettiğini belirterek, “21. yüzyılda dünya kamuoyunun gözü önünde bir soykırım yaşanıyor.” söz konusu.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde cuma namazı sonrası düzenlenen “Filistin’de Şehit Çocuklar Cennete Uçtu” programı kapsamında, çocukların fotoğraflarının gökyüzüne yapıştırıldığı balonları uçurdu.

İsrail aleyhine slogan atan grup adına konuşan Platform Sözcüsü Özkan, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana şehit olan çocuk sayısının 4 bin 412 olduğunu bildirdi.

“21. yüzyılda dünya kamuoyunun gözü önünde bir soykırım yaşanıyor.” Özkan, her hafta cuma namazının ardından Ankaralı Müslümanların Gazze’de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldığını anlattı.

Özkan, bugünkü etkinlikte Gazze’de şehit olanların çoğunun çocuk olması nedeniyle balonlara bağlı fotoğraflarını gökyüzüne bıraktıklarını belirterek, Filistin davasını her zaman gündemde tutmaya devam edeceklerini vurguladı.

Safa Vakfı Başkan Vekili Arafat Şimşek, İsrail’e yapılan ılımlılık çağrılarının ve süre tehdidinin işe yaramadığını vurgulayarak, “Zalim, işgalci İsrail, katliamlara ara vermeden topluma ve topluma savaş açmıştır. Zulüm kelimesini merhametli gibi gösterecek bir vahşetin ve barbarlığın olduğu topraklar.” Yağmur devam ediyor.” dedi.

yenisarbademlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu