Yaşam

Ayvalık Küçükköy Kent Müzesi Yenilenen Yüzüyle Ziyarete Açıldı

Ayvalık Küçükköy Kent Müzesi yenilenen yüzüyle ziyarete açıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy Kent Müzesi’nin köyün zengin tarihi ve Balkan kültürüne odaklanarak bölgenin geçmişini günümüze taşıdığını belirtti.

Küçükköy Kent Müzesi, ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk sunuyor. Başkan Ergin, yenilenen yüzüyle ziyarete açılan müze hakkında şunları söyledi:

“2009-2014 yılları arasında Küçükköy Belediyesi olarak görev yaptığım dönemde hayata geçirdiğimiz Küçükköy Kent Müzesi’nde göçün farklı renklerini yansıtmaya çalıştık. Tarihi Kentler Derneği Ayvalık bir açık hava müzesi.İlimizin bir müzeler kenti olması için çalışmalarımız devam ediyor.Müzemizin koleksiyonunda fotoğraf, heykel, seramik gibi çeşitli sanat dallarından eserler yer alıyor.Ziyaretçiler deneyimleme şansı buluyor. Küçükköy Kent Müzesi’nde bölgenin tarihini keşfederek geçmişle bugünü bir arada… Ayvalık’ın kültür hazinesi olarak nitelendirdiğimiz müzemiz, güçlü içeriğiyle ziyaretçilerini bekliyor.”

Başkan Ergin, müze ziyaretçilerinin şehirden ayrıldıktan sonra mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak Küçükköy Kent Müzesi’ni tavsiye edeceklerini ifade etti:

“Kapıdan girip müzeden çıkana kadar tarihi, geçmişi, geçmişi ve bugünü hem fotoğraflarla hem de o günlerden özgün eserlerle izleyecek ve o yıllara gidip gelecek ziyaretçiler. Savaşlar, göçler, kayıplar, düşmanlar. işgal, barış dönemi, geri göç… Film izlemek için müzeyi ziyaret edecekler ve farklı duygularla müzeden ayrılacaklar.”

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

sariyer-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu