Haber

Birçok Ülke Türkiye ve Suriye’ye Arama Kurtarma Ekibi Gönderdi

Pazartesi günü Türkiye ve Suriye’yi vuran iki büyük ve ölümcül depremin ardından, çok sayıda ülke iki komşu ülkeye kurtarma ekipleri gönderdi.

82 kişilik Çinli kurtarma ekibi, Air China charter uçuşunda 8.000 kilometreden fazla yol kat ederek Çarşamba günü yerel saatle 04:30’da Türkiye’ye ulaştı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından 100’den fazla kişiden oluşan bir Rus kurtarma ekibinin yardıma Türkiye’ye geldiğini söyledi.

Tunus Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tunus salı günü insani yardım yüklü bir askeri uçağı Türkiye’ye gönderdi. Çarşamba günü Suriye’ye bir uçak gönderilecek.

Madrid’den itfaiye ekipleri ve İspanyol Askeri Acil Durum Birimi’ne bağlı birimler, Türkiye’deki kurtarma çalışmalarına katılmak üzere iki askeri uçakla Pazartesi gecesi İspanya’dan yola çıktı.

Pazartesi günü Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı depremlerde 11.000’den fazla kişi hayatını kaybetti ve on binlerce kişi yaralandı. Depremden etkilenen bölgelerdeki binaların yapısal olarak sağlam olmadığı ve her an yıkılabileceği belirtiliyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Pekin’den bildiriyor. (XHTV)

haberarifiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu