Haber

Blinken 5. Orta Doğu turuna başlıyor

ABD Dışişleri Bakanı, 8 Şubat’a kadar sürecek ziyaretinde muhataplarıyla Gazze’deki son durumu ve esir değişimi sürecini değerlendirecek.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün başlayacak Ortadoğu ziyareti kapsamında Suudi Arabistan, Mısır, Katar, İsrail ve Batı Şeria’yı ziyaret edecek.

5. ZİYARET

Bu, Blinken’in Hamas’a karşı 7 Ekim’de başlayan savaştan sonra bölgeye yapacağı beşinci ziyaret olacak.

ABD Dışişleri Bakanı, 8 Şubat’a kadar sürecek ziyaretinde muhataplarıyla Gazze’deki son durumu ve esir değişimi sürecini değerlendirecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Blinken, esir değişiminin gerçekleşmesi ve “insani ara” verilmesi için taraflar arasındaki anlaşmanın esaslarını bir kez daha inceleyecek ve ilgili ülkelerle görüşecek. Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için.

HUTİ SALDIRILARI DA GÜNDEMDE

Filistin için İsrail’le diplomatik görüşmeler de yapacak olan Blinken’in gündemindeki bir diğer konu ise Kızıldeniz’deki Husi saldırılarıyla ilgili son durum olacak.

Dış politika uzmanlarına göre, bölgede Hamas’ı destekleyen İran destekli grupların ABD hedeflerine yönelik saldırıları ve bu ülkenin misillemeleriyle gerilimin artmasının ardından, insani ortamın sağlanması her zamankinden daha zorunlu hale geldi. Savaşın yayılmasını önlemek için.

KAYNAK: EURONEWS

haber-mazidagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu