Haber

Bursa Büyükşehir Orhangazi’de gece gündüz sahada

BURSA (İGFA) – Bursa’da çalışmalar kapsamında geçtiğimiz yıl 17 kilometrelik içme suyu çizgisi imalatının tamamlandığı Orhangazi’nin yaklaşık 4 bin nüfuslu Yeniköy Mahallesi’nde, artık de kanalizasyon ve yağmur suyu çizgisi imalatlarına başlandı.

Yeniköy ile Çakırlı’da eş vakitli başlatılan ve dere inşaatlarını da kapsayan çalışma kapsamında Yeniköy’de, 14 bin 500 metre kanalizasyon sınırı ve 6 bin metre de yağmur suyu sınırı imalatı gerçekleştirilecek.

Bölgenin kısa müddette sağlıklı altyapıya kavuşması için mesai gece gündüz devam ederken; Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, Orhangazi Belediye Lideri Bekir Aydın ile birlikte Yeniköy’de gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

“YENİKÖY’Ü GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Yeniköy’ün Orhangazi’nin eski belde belediyelerinden biri olduğunu ve 3500–4000 kişilik nüfusu bulunduğunu belirten Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, 50-60 yıllık altyapıyı kullanan bölgede kahırlar yaşandığını tabir etti. Yeniköy’de içme suyu çizgisi imalatı çalışmalarını geçen yıl tamamladıklarını ve 17 kilometrelik sınır imalatı gerçekleştirdiklerini söyleyen Lider Aktaş, “Burası Orhangazi’nin büyük yerleşim ünitelerinden olmasına karşın, altyapı yıllardır ihmal edilmiş. Çalışmalara başladık ve yüzde 40’lar düzeyine geldik. Sorunu bitirmek bizlere nasip oldu. Yaklaşık 18-20 milyon TL’lik yatırım sayesinde Yeniköy’de, gelecek 80-100 yıl boyunca altyapı sorunu yaşanmayacak. Altyapı çalışmaları dertlidir fakat bittiğinde, bölge halkının rahat hayat süreceği hoş bir ortam hazırlayacağız. Önümüzdeki yıl mayıs-haziran aylarında, ‘asfaltı-kilit parkesi bitmiş’ pırıl pırıl bir Yeniköy’ü hazırlamış olacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu