Ekonomi

“Elektrikli araçlar için 500 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı öngörülüyor”

Otomotiv Zirvesi’nin bu haftaki konuğu Garanti BBVA Tüketici Finansman Müdürü Koray Öztopçu oldu.

Öztopçu, “Otomotiv sektöründe 2021’de yaklaşık 10 milyon adet, 2022’de 3 milyon adet ve 2023’te muhtemelen 2-3 milyon adetlik üretim kesintisi olacak. 2023’te arz kaynaklı sorunlar görebiliriz” dedi. söz konusu.

Öztopçu, “Pandemi ile birlikte ekosistemin yeniden şekillendiğini görebiliyoruz. Kullandığımız arabaların artık akıllı araç görünümüne büründüğünü görüyoruz. Bölümün en büyük üreticileri de bu taraflı adımları atıyor. Elektrikli araçlar, son dönemde tüketici tarafında sürdürülebilirlik açısından en çok aranan çalışmalardan biri haline geldi. Ülkemiz 2053 için karbon nötr hedefi koydu. Elektrikli araçlar ve hibrit araçlar bu konuda atılan değerli adımlardan biri” dedi.

Z kuşağının artık satın almak yerine kiralamayı tercih ettiğini ve mobilitenin ön planda olduğunu ifade eden, “Amerika’da iki yıllık araç satış fiyatlarına baktığımızda yüzde 16’lık bir artış görüyoruz. Araç fiyatları da artıyor. Büyük otomotiv firmalarının bu elektrikli ve bağlantılı araçlara 500 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı öngörmesi de küresel fiyat artışını destekliyor.”

Öztopçu, “Üretici ülkelerin içinde bulunduğu özellikle kalkınma bankaları, Dünya Bankası ve Exim kuruluşlarının bu ürünlerin tüm dünyaya yaygınlaşması ve geliştirilmesi için bu ürünleri makul oranlarda o ülkelerdeki ticari bankalara sunacağını düşünüyorum. dünya. Bu adım ancak bu şekilde aşılabilir” dedi.

Finansman ihtiyacında bir farklılaşma olup olmadığı sorusuna Öztopçu, “Günün şartlarına göre değişse de yıllık bazda tüketicilerimiz 50-60 baz puanları yakalayabiliyor” dedi.

olur-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu