Haber

Eric Bailly’nin hayat hikayesi

Fildişi Sahili’nde doğan ve futbol oynayan her çocuğun hayali Didier Drogba gibi olmaktır.

Beşiktaş’ın yeni transferi Eric Bailly gibi memleketi Bingerville’de doğup büyümüşseniz bu istek ve hayaliniz çok daha büyüktür.

Her Afrikalı çocuk gibi futbola ilkokul yıllarında başlayan Bailly için hayat çok zordu.

Her takım için denemelere gitti.

Ekonomik koşullar onu erken yaşta çalışmaya itti. Abidjan’da ikinci el telefon satışı yapan Bailly, kazandığı parayla ailesine destek olmaya çalışıyordu. Telefonun yanı sıra sokaklarda sigara bile satıyordu. Drogba gibi bir forvet olmak isterken asıl yeteneğinin rakipleri durdurmak olduğunu anlaması uzun sürmedi.

Artık yeni bir idole ihtiyacı vardı. Ve seçimini Sergio Ramos’tan yana yaptı. İyi bir takım bulup iyi para kazanmak için denemediği takım kalmadı.

Espanyol kaderini değiştirdi

2011 yılında düzenlenen gençlik turnuvası sayesinde Espanyol’un dikkatini çeken Bailly, artık İspanya’da forma giyecekti. Barcelona’nın özellikle Katalan derbisinde Espanyol’la gösterdiği performans ve Lionel Messi’ye karşı oynadığı maç büyük ses getirdi. Ve sadece 5 kez forma giydiği Espanyol’dan Villarreal’e transfer oldu.

Burada da iyi performans tez ayrımını beraberinde getirdi. Manchester United’ın teknik direktörü olan Jose Mourinho, hayran olduğu oyuncuyu ilk transferi olarak Old Trafford’a götürdü.

Manchester City ve Barcelona tarafından da aranan oyuncu, kendisine özel ilgi gösteren ve kendisini bizzat arayan Mourinho’yu tercih etti. Şu anda Roma’da olan Mourinho, Bailly’yi geçen sezon çok fazla istememişti ancak bu transfer gerçekleşmedi.

Sakatlanmadan önce güven veriyordu

Eric Bailly, dönemin ilk birkaç ayında Premier Lig’de forma giyen en iyi savunmacılar arasında yer aldı. Sakatlık problemi olmayan Manchester United’ın savunması büyük bir özgüven gösterdi.

O dönem United ligde pek başarılı olmasa da savunma açısından en iyi dönemlerinden birini geçiriyordu. Öyle ki Fildişi Sahilli futbolcu ilk sezonda forma giyerken, Kırmızı Şeytanlar Premier Lig’i 6. sırada tamamladı.

Ancak United, 38 maçta rakiplerine yalnızca 29 gol atılmasına izin verdi. Bu istatistikte Manchester United, ligde 26 gol yiyen Tottenham’ın ardından ikinci sırada yer aldı. Ancak yaşadığı sakatlıklar onun uzun süre sahalardan uzak kalmasına ve Manchester United’daki formundan yavaş yavaş uzaklaşmasına neden oldu.

“İdolüm Ramos”

Eric Bailly, Guillem Balague’nin YouTube kanalına verdiği röportajda idolü Sergio Ramos hakkında çarpıcı sözler söyledi:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu