Haber

Faizsiz Evlilik Kredisi için Gözler Meclis’te! Evlilik Kredisi Kimlere Verilecek?

Kasım ayının son yarısına girerken 2024 bütçe planlaması gündeme gelirken evlilik kredileri de gündeme geldi. İki yıl ödemesiz 150 bin TL faizsiz evlilik kredisini finanse edecek ‘Aile ve Gençlik Fonu’ kurulmasına ilişkin TBMM Başkanlığı’na yasa tasarısı sunuldu. Konuyla ilgili açıklamalar arasında projenin yılbaşından önce hayata geçirileceği de yer aldı. Peki evlilik kredisi projesinde son durum ne?

Detaylar burada…

TBMM’ye 2 yıl geri ödemeli 150 bin TL faizsiz “evlilik kredisi” sunuldu.

48 ay (4 yıl) vadeli, 2 yıl ödemesiz 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi projesi Aile ve Gençlik Fonu tarafından finanse edilecek. Bir süredir çalışmalarını sürdüren fonla ilgili gelişmelerde gözler Meclis’te.

Geçtiğimiz haftalarda ‘Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasını öngören yasa tasarısı TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edildi.

Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasına ilişkin yasa tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Konuyla ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi.

Evlilik kredisi ne zaman verilecek?

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, ‘Bütün çalışmalarımızı tamamladık’ diyerek, Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programına katılanların faydalanacağı çalışmalara ilişkin nihai kararların TBMM’ye verilmesine işaret etti.

Evlilik kredisi için kesin bir tarih vermeyen Bakan Göktaş, projenin yılbaşından önce hayata geçmesini beklediklerini de belirtti. İşte Bakan Göktaş’ın açıklaması:

Meclise gönderdik, top meclisin sahasında, tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz. Deprem bölgesine pilot proje olarak başlıyoruz. Daha sonra bunu genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği güzel haber geldi.

Evlilik kredisi projesi için pilot alan belirlendi: Peki evlilik kredisini kim alacak?

Evlilik kredisinin kimlere verileceği konusunda kesin bir başvuru metni henüz yayınlanmadı. Ancak şu ana kadar yapılan açıklamalar evlilik kredileri için gelir, yaş, sabıka kaydı gibi kriterlerin olacağını gösteriyor. 18-27 yaş arası çiftler için yapılan çalışmada pilot bölge olarak deprem bölgesi seçildi.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada deprem bölgesinde başlatılacak projenin zamanla ülke geneline yaygınlaşacağını belirtti. Nihai kararın Meclis’ten geleceğini belirtmeyi de ihmal etmedi. İşte Bakan Göktaş’ın yaptığı açıklama:

Deprem bölgesine pilot proje olarak başlıyoruz. Öncelikle oradaki gençlerimize destek olmak istiyoruz. Daha sonra bunu genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği müjdeli haber geldi. Tüm kriterleri oluşturduk. Gelir kriteri ve 18-27 yaş kriteri var. Kriterleri karşılayan herkes faydalanabilecektir. Elbette bunların hepsi Meclis’te görüşülecek.

Tüm bunların yanı sıra beyin sarsıntısı bölgesine özel bir yaş sınırlaması da olmayacaktır.

Deprem bölgesine özel yaş sınırı bulunmadığına ilişkin açıklama AK Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’dan geldi.

AK Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta konuşmasında deprem bölgesindeki pilot illerin Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya olduğunu belirtti.

Evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Evlilik kredisi başvurularına ilişkin şu an için resmi bir açıklama ya da tarih bilgisi bulunmuyor. AK Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, başvurulara ilişkin yaptığı açıklamada:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dijital ortamda duyuracak. Gençlerin durumları da açıklanacak. Kurallara uyan gençlere 2 yıl ödemesiz, 4 yıl taksitli 150 bin TL faizsiz kredi verilecek.

Açıklamalarına yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu