Haber

Gemlik’te düşman işgalinden kurtuluşun 101. yıl dönümü kutlandı

Gemlik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü, Atatürk Anıtı’na bırakılan çelenk ve İskele Meydanı’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenk sunumuyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Üç top atıldı.

Programın İskele Meydanı’ndaki bölümünde; Halk oyunları gösterileri ve eğitimli köpek gösterisiyle devam etti. Gemlik Belediyesi Başkan Yardımcısı Galip Gür, günün anlam ve değerini anlatan bir konuşma yaptı.

 

“Milletimizin destanlarla dolu bir geçmişi var”

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gür, 11 Eylül’ün emperyalistlere unutulmaz bir ders verdiğini belirterek, kendilerinin de aynı kararda ve inançta olduğunu ifade etti.

Gür, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; Bugün 11 Eylül, bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan emperyalist güçlere unutulmaz bir ders verdiğimiz gündür. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimizin destanlarla dolu bir geçmişi vardır. Kurtuluş günlerimiz böyle bir tarihin eseridir. Bugün sıradan bir günü kutlamak için değil, 101 yıl önce bu vatan için canımızı verdiğimiz gibi, birebir kararlılığımızı ve inancımızı göstermek için burada toplandık.

101 yıl önce tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Yüzbaşı Cemal’i, Er Mehmet Ali’yi, İmam Mehmet’i rahmet ve minnetle anıyorum. Efendi’ye ve kurtuluş mücadelemizde şehit olan tüm şehitlerimize. ruhları huzur içinde yatsın. Ülkemizin dört bir yanında hainlerle mücadele eden kahraman vatan evlatlarımıza şanlı Allah’tan güç kuvvet diliyorum, halkımızın bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyor, tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Gemlik’in kurtuluşunda şehit düşen Yüzbaşı Cemal, Hafız Mehmet Efendi ve Er Mehmet Ali’nin Emetullah Hatun Camii yanındaki kabirleri ziyaret edildi. Ziyaret, okunan dua ve karanfillerin bırakılmasının ardından sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu