Haber

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Cumhuriyetin 100. yılına özel bir kutlama mesajı yayınladı. İfade

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünün Türk işçi hareketine, çalışma hayatına ve tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının da bu yüzyıl olmasını diliyoruz. Emeğin, üretimin, alın terinin emeğiyle, nice yıllar diliyoruz.” ” kelimesini kullandı.

Arslan, Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü kutladığı mesajında, 29 Ekim 1923’te büyük zorluklarla, eşsiz özveri, gayret ve kahramanlıkla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, bugün asırlık şanlı tarihini, bugün büyük bir vizyonla taçlandırdığını belirtti. Türk Yüzyılı.

Cumhuriyetin geçmişten geleceğe uzanan bir birlik olduğunu vurgulayan Arslan, “Irkı, dini, dili, inancı, mezhebi, ten rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun her Türk vatandaşının ortak varlığı ve değeridir. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana en önemli teminatı halkımızın korunması olmuştur.” “Cumhuriyet ideallerini sahiplenme ve koruma iradesi olmuştur.” değerlendirmesini yaptı.

“Türkiye her sorunun üstesinden gelebilecek güce sahiptir”

Arslan, Cumhuriyet ilan edilirken egemenliğin hiçbir kural ve düzenleme olmaksızın milletin elinde olduğunun açıkça belirtildiğini, milletin gücünün üstünde hiçbir gücün olamayacağının açıkça belirtildiğini hatırlatarak, bölmeye çalışanlara dikkat çekti. Geçmişten bu yana hürriyetinden ve bağımsızlığından vazgeçmek yerine ölmeyi tercih eden asil bir milletin karşısında bulan devleti parçalayan ve parçalayanlar.

15 Temmuz’da kendi iradesine hakim olmak isteyenlerin karşısında Türk milletinin dimdik ayakta durduğuna işaret eden Arslan, milletin demokrasiden yana tavrını net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

Arslan şöyle devam etti:

“Gücünü geçmişten alan ve geleceğe emin adımlarla ilerleyen Türkiye, büyük tarihi birikimi ve sağlam demokrasisiyle dün olduğu gibi bugün de karşılaştığı tüm sorunları aşabilecek güç ve imkana sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti bu başarıya ulaşmıştır. Kuruluşundan bu yana dünyada benzeri görülmemiş bir başarı Modern bir devlet olarak “Siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel demokratikleşme, hukukun üstünlüğü ilkesinin hayata geçirilmesi, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler açısından önemli ilerlemeler kaydetmiştir.”

“HAK-İŞ olarak yeni Anayasa tartışmalarını destekliyoruz”

Demokrasi ve özgürlükleri sağlayacak tek gücün Cumhuriyet olduğunu vurgulayan Arslan, “Darbe tarihinin ağır yorgunluğunun sona ermesi, Anayasamıza sinmiş 12 Eylül darbe ruhunun parçalanması gerektiğine inanıyoruz. HAK-İŞ olarak yeni Anayasa tartışmalarını destekliyoruz. Sivil, demokratik “Türkiye’nin katılımcı bir Anayasaya acil ihtiyacı olduğunu biliyoruz ve bu yönde hızlı adımların atılmasını bekliyoruz.” dedi.

Arslan, Türkiye’nin ikinci yüzyılının demokrasiyi daha da güçlendiren, demokratik hak ve özgürlükleri daha da geliştirip güçlendiren yeni, bütünsel bir sivil Anayasa ile taçlandırılmasını umduklarını belirtti.

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ülkemize, milletimize ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Türkiye demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecektir. Yaşadığımız tüm sıkıntıları özgüvenle aşacağımıza inanıyoruz, Umudumuzu kaybetmeden, geleceğe dair beklenti ve hedeflerimizden vazgeçmeden, ülkemizin birliğini, bekasını, bağımsızlığını ve geleceğini “Türkiye’nin bölgesinde aktif, güçlü, oyun kurucu ve etkili bir Türkiye olma çabasını destekliyoruz.”

“Filistin halkının büyük direnişini destekliyoruz”

Ülkedeki başarının sadece Türkiye ile sınırlı olmadığını, bölge ve dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdurlar için de geçerli olduğuna yürekten inandıklarını vurgulayan Arslan, şöyle konuştu: “Demokrasi ve özgürlüğün değerinin bilincinde olarak, Başta insan hakları olmak üzere tüm temel haklardan mahrum kalan ve soykırıma uğrayan Filistin halkı, “Büyük direnişi destekliyoruz. Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasının dünya demokrasi tarihinde büyük bir eşik olduğunun görülmesini istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, başta vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Arslan, “Bu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılıdır.” “Bu yıl dönümünün Türk işçi hareketine, çalışma hayatına ve tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının emeğin, üretimin ve alın terinin yüzyılı olmasını temenni ediyor, nice nice yıllar diliyoruz. Gelmek.” Şu ifadelere yer verdi.

haberciftlik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu