Haber

İmamoğlu: İnsanlar güvenemedikleri için taviz veremezler.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy’deki riskli bina yıkımına katıldı.

Kadıköy Rasim Paşa Mahallesi Hayrullah Efendi Caddesi üzerinde bulunan Nurcan Apartmanı kentsel dönüşüm kapsamına alınarak belediye ekiplerince kontrollü bir şekilde yıkıldı. Yıkımı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt izledi.

“PEK ÇOK BİNA BİNA ÖMRÜNÜ TAMAMLAMAK ÜZERE”

Gündemlerinin büyük bölümünün depremle ilgili olduğunu belirten İmamoğlu, “Kadıköy’ün en riskli bölgelerinden birindeyiz. Çünkü burada çok eski binalar var, ömrünün sonuna yaklaşan birçok bina var. Aktif olarak çalışıyoruz. Böyle yerlerde insanlar güvenemedikleri için taviz de veremiyorlar İşte KİPTAŞ ‘ın güvencesinin ve gücünün hissedildiği alanlara giriyoruz.Geçen yıldan beri fiilen düğmeye bastığımız ve İstanbul diye ortaya koyduğumuz bir karakter. yenileniyor.İşte biz aslında sembol olmak istiyoruz.Yani bahsettiğimiz şey arkadaşımın ‘1 ayda, bir buçuk ayda 2 bin 300’e ulaşacağız’ dediği rakam. 3 yılda gösterdiğimiz bu kabiliyet son 20 yılda yıkılıp yerine bu tarz eski binalar yapılmadı. Ancak dün bu rakamlar bile ne kadar küçük rakamlar dedim. 19 kurum muhatap. Bu konuları per ile yönetirse Bu süreç gerçek anlamda başarıya ulaşmayacaktır” dedi.

“GERÇEKTEN İSTANBUL’UN GÜÇLENEN İNŞAATI OLACAK” Ekrem İmamoğlu, “İnşaat sektörünün, finans sektörünün motivasyonu, ilçe belediyelerinin motivasyonu, büyükşehir belediyesinin ve her kurumun temel motivasyonu buysa o zaman inanın istanbul ciddi anlamda şantiyeye dönüşecek ama kiralama sitesi olmayacak gerçekten istanbul güçlendirme şantiyesi olacak buna herkes sevinir bak ne var biliyormusun arkadaşım Az önce ‘anlaştık, tahliye ettik, tahliye ediyoruz’ diyen 2 bin 300 bağımsız bölüm sayısıyla bahsediyoruz?Çoğunluğu aile evlerinde olan Türkiye ortalamasına yaklaşık baktığınızda 10 bin kişi. yani 10 ilimizde neler yaşadık, ne trajik ortamlarla karşılaştık Allah göstermesin 10 bin kişi bu tür yapılara beyin sarsıntısı ile yakalansın, İstanbul Rene’mize insanlar eşlik etsin. kampanya. Ekleyeceğimiz yapıların hızlı taranması konusunda çok hızlı çalışma. Elimizden geldiğince hızlı bir şekilde sahadaki ekiplerimizi çoğaltarak bu işi devreye sokacağız” dedi. Gazetecilerin bakanlığın açıkladığı Anadolu yakası ve Avrupa yakasında iki rezerv alanı belirledikleri sorusuna İmamoğlu, “Ben bu süreçte sarsıntıyla ilgili sorunlardan bahsederken insanlar şunu söylüyordu. bir seçim vaadinin dilinde. İşi dönüştürmediğini özellikle yineledim. Şimdi seçim vaatlerinin dili bu. 1.5 milyon konutu hangi rezerv alanın taşıyacağını biliyor musunuz? Yani 4,5 milyon kişi. Böyle bir rezervin nerede olduğunu bilmiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu