Haber

İsrail Gazze’ye saldırılarını sürdürüyor: El Ezher Üniversitesi bombalandı, Maghazi Mülteci kampında 51 kişi öldü

– İsrail 1 aydır Gazze’ye saldırıyor

Gazze’deki El Ezher Üniversitesi bombalandı

İsrail, Maghazi Mülteci Kampına saldırdı: 51 ölü

GAZZE – İsrail-Filistin çatışmasının üzerinden bir ay geçerken, Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Amal Jadou, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan El Ezher Üniversitesi kampüsünün İsrail tarafından bombalandığını duyurdu. İsrail ordusunun gece saatlerinde Maghazi Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda 51 kişi hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının üzerinden 1 ay geçti ancak İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne hava, kara ve deniz yoluyla saldırılarını sürdürüyor. İsrail Savunma Kuvvetleri dün gece Gazze Şeridi’nin merkezindeki Maghazi Mülteci Kampı’ndaki sivil yerleşim yerlerini vurdu. Samaan ailesine ait olduğu belirlenen binaya düzenlenen saldırıda çoğu kadın ve çocuk 51 kişi hayatını kaybetti.

İsrail, El Ezher Üniversitesi kampüsünü vurdu

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Amal Jadou, sosyal medya hesabından Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan El Ezher Üniversitesi kampüsünün İsrail tarafından bombalandığını duyurdu. İsrail’in 2 günde ambulans konvoylarını, 3 hastaneyi ve BM’ye bağlı 5 okulu hedef alarak yüzlerce sivilin ölümüne neden olduğunu belirten Jadou, “Hiçbir yer güvenli değil.” Jadou, paylaşımında ‘Gazze Soykırımı’ hashtag’ini kullanarak yaşananları geniş kitlelere duyurmaya çalıştı.

Refah Sınır Kapısı’ndan 30 yardım tırı girdi

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, Refah Sınır Kapısı’ndan 30 yardım tırının teslim alındığı belirtildi. Yardım tırlarından 3’ünün Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne, 19 tırın BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na (UNRWA) ve 8 tırın da Mısır Kızılayı’ndan Filistin Kızılayı’na teslim edildiği açıklandı. Hilal. Açıklamada, 4 tırın tıbbi malzeme ve ilaç taşıdığı, diğer tırların ise gıda, su ve yardım malzemesi taşıdığı belirtildi.

Batı Şeria’da 4 Filistinli tutuklandı

İsrail ordusu gece boyunca Batı Şeria’daki baskınlarını sürdürdü. Cenin kentinde bir konuta düzenlenen baskında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 1 Filistinli yaralandı, 4 kişi gözaltına alındı.

Obama: “Gazze Şeridi’ndeki dayanılmaz işgalin görülmesi gerekiyor”

Öte yandan eski ABD Başkanı Barack Obama, verdiği bir röportajda taraflar arasındaki gerçeklerin tümünün halk tarafından anlaşılması gerektiğini ifade etti. İşgalin ve Filistinlilerin başına gelenlerin dayanılmaz olduğunu vurgulayan Obama, “Hamas’ın saldırıları korkunçtu. Ama Gazze Şeridi’ndeki dayanılmaz işgali de görmemiz gerekiyor.”

haber-hanonu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu