Haber

İstanbul Ataşehir’de hafriyat kamyonu binaya çarptı

Murat SOLAK/İSTANBUL ATAŞEHİR’de geri geri giden hafriyat kamyonu 2 katlı binanın zemin katındaki apartmanın duvarına çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, dairede hasar meydana geldi. Kamyonun binaya çarptığı an ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, saat 12.30 sıralarında Ferhatpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; Boş araziden geriye doğru hareket eden 34 JP 0385 plakalı hafriyat kamyonu, önce 2 katlı binanın bahçe duvarına, ardından da zemin kattaki apartmanın duvarına çarptı. Bu sırada yaşadıkları evin salonunda kahvaltı yapan Akpolat ailesi paniğe kapıldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, tırın çarptığı dairenin duvarları ve camları kırıldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri kazanın meydana geldiği bölgenin çevresine şerit çekerek önlem aldı. Kamyonun çarptığı bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Kamyonun olay yerinden çekilmesinin ardından bina sakinleri evlerine döndü. Kamyon sürücüsü sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Kamyonun binaya çarptığı an bir iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

“DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK”

Kamyonun çarptığı dairede yaşayan Gökhan Akpolat ise, “Muş’tan misafirlerimiz geldi. Kahvaltı yapıyorduk. Geri giden kamyon binaya girdi ve duvarı yıktı. kıl payı kurtulduk. Can kaybı yaşanmadı. Sadece hasar vardı. Sadaka verdik. Panikledik. Bir ses duyuldu. “İlk başta deprem olduğunu düşündük. Kahvaltı yapıyorduk, şok olduk. Kaçamadık. Kendimizi şanslı hissediyoruz” dedi.

“KAÇAMADIK”

Gökhan Akpolat’ın eşi Sevda Akpolat ise, “Misafirimizle kahvaltı yapıyorduk. Koltukta yatan iki kızımı okula gönderdim. Burada olsalardı psikolojileri bozulurdu. Yapamadık. korkudan kurtulduk. Kum dolu kamyon üzerimize doğru geliyordu, kayaları, ağaçları ve bahçe duvarını yıkıyordu. Duvara çarptığında bir ses duyuldu. “Depremden beterdi. Titredik ve kaçamadık. Herhangi bir yaralanmamız olmadı. Son anda çocukları okula gönderdim. Ölümden kurtulduk” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu