Haber

Katar’dan İsveç’te Kuran’a yönelik saldırıya tepki

Katar, Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’e saldırı iznine yanıt olarak İsveç’e protesto notası verdi.

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsveç’in Doha Büyükelçisi Gautam Bhattacharyya, Kur’an-ı Kerim’e ve İslam’ın kutsal mekanlarına yönelik saldırıların devam etmesi üzerine protesto notası yayınlamak üzere Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Protesto notunda “İsveç makamlarının bu utanç verici uygulamalara son vermesi için gerekli adımları atması” talebinin yer aldığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik art arda düzenlenen saldırıyı ve yetkililerin bunu durdurmak için herhangi bir adım atmamasını şiddetle kınadıkları belirtildi.

Söz konusu saldırının nefret ve din ayrımcılığı anlamına geldiğine dikkat çekilerek, İslam ülkelerinin tepkisine ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Kurulu’nun 12 Temmuz’da aldığı kararla dini nefret eylemlerinin kınanmasına rağmen söz konusu akının yeniden gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, “ifade özgürlüğü” adı altında Kuran’a yönelik saldırılara izin verilmesinin nefreti körüklediği ve barış içinde yaşama kültürünü tehdit ettiği de vurgulandı.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e saldırı

İsveç’te yaşayan Irak asıllı Salwan Momika, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Stockholm Mescidi önünde polis nezaretinde Kuran-ı Kerim yaktı.

Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin yanı sıra başta Rusya olmak üzere bazı ülkeler de olaya tepki gösterdi.

Momika dün Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği önünde polis gözetiminde Kuran-ı Kerim ve Irak bayrağını çiğnedi.

Bunun üzerine Irak yönetimi, İsveç’in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardstrom’dan ülkeyi terk etmesini istedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırıyı en sert şekilde kınadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu