Haber

Kılıçdaroğlu son seçim vaadini sosyal medyadan duyurdu: Yurt dışına çıkış ücretini kaldıracağız

Seçimlere sayılı günler kala partiler siyasi kampanyalarını hızlandırdı. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sık sık vaatlerde bulunmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu, son paylaşımında yurt dışı ücretleriyle ilgili yeni bir söz vermişti.

ELEKTRİK GELDİĞİNDE ÜCRETİ KALDIRACAK

İktidara geldiklerinde yurt dışı çıkış ücretini kaldıracaklarını söyleyen CHP genel başkanı da uygulamayı utanç verici olarak yorumladı. CHP, lideri iktidara geldikten 6 ay sonra uygulamaya son vereceğini açıkladı.

“HER ŞEY TARİHİN BOŞUNA GİDECEK”

CHP Genel Başkanı, “‘Çıkış Ücreti’ dedikleri harcı 6 ay sonra kaldıracağız. Ülkemizde bunun gibi çok utanç verici uygulamalar var, hepsi tarihin çöplüğüne gidecek.” dedim.

İşte Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı:

ÇIKIŞ ÜCRETİ NE KADARDIR?

Gidiş ücreti, Türk vatandaşlarının yurt dışına seyahat etmek istemeleri halinde ödemekle yükümlü oldukları bir ücret türüdür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurt dışına seyahatlerinden önce pasaport kontrolünde pasaport polisine çıkış ücretlerini ödediklerini gösteren belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu ücretin ödendiğine dair kanıt, banka dekontu, vergi tahsilat belgesi veya fiziksel kaşe şeklinde verilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu