Haber

Malatya Girişimci İşadamları Derneği (MAGİNDER) Başkanı: Bu Şehir Sahipsiz Değil

Malatya Girişimci İşadamları Derneği (MAGİNDER) Lideri Salih Karademir, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, Malatya’nın yeniden imarında istişare kültürüne önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Bu şehir sahipsiz değil, gerçek biziz” dedi. sahipleri.”

MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında radikal kararlar alınmasını umduklarını, şehrin yeniden imarı konusunda tarafsız kararların hayata geçirilmesini beklediklerini belirtti.

Seçim öncesi derneklerini ziyaret eden tüm siyasi parti temsilcilerine bu yönde taleplerini ilettiklerini belirten Karademir, “Belediye lider adayına şehrin kalkınmasıyla ilgili bu taraftaki görüşlerimizi ilettik. Şehrin imar edilmesi lazım. Yatay mimariye sahip bu şehrin doğusu batısı yok, Malatya’nın doğusu batısı yok.” “Bundan sonra yüksek katlara izin verilmemeli. Yatay mimaride önemli projeler üretilmeli” dedi.

Seçimden sonra bir sonraki belediye başkanının nitelikli ve tecrübeli insanlardan oluşan bir ekip oluşturmasının önemli olduğunu belirten Karademir, “Şehrin geleceğini 2-3 kişiye teslim edersek eskisinden daha kötü duruma düşeriz” dedi. Burada alınacak kararların istişare kültürüyle alınması gerekiyor.Kentin kanaat önderleri, sivil toplum Belediyelerin bu konuda kuruluşlarıyla ve tüm paydaşlarıyla birlikte ortak karar alarak karar alması gerekiyor.Tabii ki, Seçimin sonucu ne olur bilemiyoruz ama şehrimiz için en hayırlısı olmasını temenni ediyorum. MAGİNDER olarak bu konuda tüm lider adaylarımıza tam desteğimiz var. Bu şehir sahipsiz değil, gerçek biziz. “1 Nisan sabahı Malatya yeniden hızla toparlanmaya başlayacak. Aslında elimizden geldiğince bekledik” dedi.

Çarşı projesi ve diğer çalışmaların da hızlandırılması gerektiğini belirten Önder Karademir, konteynerde zor şartlarda geçimini sağlamaya çalışan esnafın da desteklenmesi gerektiğini belirtti. Bu süreçte insanların zincir marketler dışında konteyner pazarındaki ihtiyaçlarını yerel esnaftan karşılaması gerektiğini belirten Karademir, en azından bu şekilde esnafın destekleneceğini söyledi.

Malatya’nın sorunlarının çözümünde siyasetçilere büyük görev düştüğünü belirten Başkan Karademir, “Malatya’nın her zaman gözden kaçırılan bir noktası var. Bu şehirde ağır sanayinin varlığı. Çevre illerde de çok önemli ağır sanayi yatırımları var. Malatya’da 2-3 şehir var. 100.000’i aşmayan bir ağır sanayi yatırımı var. Mesela Malatya’da çok ciddi sahalar var. Bu bölgelerden elde edilen madenler Malatya dışında işleniyor ve şehre ekonomik olarak hiçbir katkısı olmuyor. Neden Malatya’da çimento fabrikası yok mu? Gelecek belediye başkanımız da bu konuda önemli. “Yatırım yapması gerekiyor” dedi.

MAGİNDER yönetimi ve üyelerinin deprem sonrası kendilerini bırakmadan sahada olduklarını hatırlatan Karademir, “Malatya zor durumdaysa ve bize ihtiyacı varsa biz her zaman hazırız. Şehrin sorunlarını her yerde anlatmaya devam edeceğiz. Mücadele edeceğiz. Elimizden geldiğince Malatya için. Depremin ilk gününden itibaren vatandaşlarımızın eksikleri nelerdi?” “Varsa yardımlarımızı sürdürdük, bundan sonra da sürdüreceğiz. Yatırımlarımıza devam etmek ve daha fazla kişiye istihdam sağlamak için çalışıyoruz” dedi. -MALATYA

selcuk-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu