Ekonomi

Moderna 2024’ün ilk çeyreği için tahminleri aştı, RSV aşısını sonbaharda piyasaya sürmeyi hedefliyor

Moderna Inc. (MRNA), finansal analistlerin tahminlerini aşan ilk çeyrek kazanç ve gelirlerini açıkladı ve bu da Perşembe günü piyasa açılmadan önce hisse senedi fiyatında %1,5’lik bir artışa neden oldu.

İlaç şirketi bu çeyrek için hisse başına 3,07 dolar zarar bildirdi ki bu rakam finansal analistlerin tahmin ettiği hisse başına 3,55 dolarlık zarardan daha olumlu. Şirketin geliri 167 milyon $’a ulaşarak, 94,28 milyon $’lık beklenen konsensüs rakamının oldukça üzerinde gerçekleşti.

Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) harcamaları 1,06 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu rakam 1,14 milyar dolarlık beklentinin altında kaldı. Satış, Genel ve İdari (SG&A) faaliyetlere ilişkin maliyetler bir önceki yıla kıyasla %10’luk bir düşüş göstererek 274 milyon dolar olarak gerçekleşti ve 329 milyon dolarlık tahminin de altında kaldı.

Geleceğe bakıldığında, Moderna cari yıl için sermaye yatırımlarına yaklaşık 900 milyon dolar harcayacağını öngörüyor ve 2024 yılında ürünleri için yaklaşık 4 milyar dolarlık satış projeksiyonunu koruyor.

Şirket, RSV aşısı mRNA-1345 için düzenleyici kurumlardan ilk onayları 2024’ün ilk yarısında almayı bekliyor ve 2024 sonbaharında ABD pazarına sunmayı planlıyor.

Moderna ayrıca 2024 yılı sonunda nakit ve yatırım varlıklarının yaklaşık 9 milyar dolar olacağını tahmin ediyor.

Moderna İcra Kurulu Başkanı Stéphane Bancel, “2024-2025 için güncellenmiş Spikevax formülümüzün ve RSV aşımızın tanıtımına hazırlanırken, finansal ihtiyatlılığa bağlıyız ve operasyonlarımızı optimize etmek ve verimliliği artırmak için yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasına odaklanıyoruz” dedi.

“10 ileri aşama proje ve kritik çalışmalara doğru ilerleyen daha fazla programla, bu yıl aşı ve terapötik ürün portföyümüzde çok sayıda önemli kilometre taşına ulaşmayı bekliyoruz. Hastalar için mRNA tabanlı tedaviler geliştirmeye devam ederken, bu yılın aşı teknolojimiz için önemli başarılarla dolu olacağına inanıyoruz. Bu, yolculuğumuzun sadece başlangıcına işaret ediyor.”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale AI’nin yardımıyla hazırlanmış ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

ahlatajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu