Haber

Nijerya, Mayıs 2023’e kadar OPEC’in 1,8 milyon varillik petrol kotasını karşılayacak

Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Timipre Sylva, ülkesinin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) 1,8 milyon varillik ham petrol üretim kotasını Mayıs 2023 sonuna kadar karşılayacağını duyurdu.

Petrol Bakanlığı Medya ve İletişim Kıdemli Danışmanı Horatius Egua’nın yazılı açıklamasına göre, Bakan Sylva ve OPEC temsilcileri başkent Abuja’da bir araya geldi.

Sylva burada yaptığı konuşmada, Nijerya’nın mevcut OPEC kotasını karşılayamamasının ülkedeki petrol hırsızlığı ve boru sınırı vandalizminden kaynaklandığını belirtti.

Son dönemde ülkede petrol hırsızlığına karşı sürdürülen çabalarda değerli başarılar elde edildiğine işaret eden Sylva, Nijerya’nın OPEC’in 1,8 milyon varillik ham petrol üretim kotasını 2023 Mayıs ayı sonuna kadar karşılayacağını kaydetti.

Sylva, yeni kurulan Dangote rafinerisi ve hükümet tarafından yenilenen 410 bin varil kapasiteli rafinerilerle ülkede daha fazla petrol üretileceğini bildirdi.

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini Nijerya, yetersiz rafineriler nedeniyle ham petrolünü rafine edilmiş petrol ürünleriyle takas ediyor. Ülkede 200’den fazla yasadışı petrol rafinerisi faaliyet gösteriyor.

Ekonomisi petrole dayalı olan Nijerya’da hırsızlık ve sabotaj ülkeye büyük zarar veriyor. Bu yıl, ülkede 1997’den bu yana en düşük ortalama günlük üretim kaydedildi.

Nijerya’da devam eden petrol kaçakçılığı nedeniyle ülkenin petrol kotası günde 1,8 milyon varilden 1 milyon varilin altına indi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu