Haber

Selvi: Erdoğan, Mehmet Şimşek ile görüştü, olumlu olduğu söyleniyor

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü TBMM’de yemin ettikten sonra yeni kabineyi kuracağını söyledi. 16 bakanın milletvekili seçildiğini hatırlatan Selvi, “Yemin etmeden önce bakanlıklarından istifa etmeleri gerekiyor. Yeniden bakanlığa atanırlarsa milletvekilliğinden istifa edecekler” dedi.

‘MEHMET ŞİMŞEK EKONOMİYİ YÖNETECEK Mİ?’

Selvi’nin, Erdoğan’ın önceki gece eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü belirten yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Erdoğan ekonomide yeni bir grup mu oluşturacak? Daha açık bir ifadeyle ekonominin yönetimini Mehmet Şimşek mi devralacak?

Bu kabinede en çok merak edilen konu bu olacak. Zira seçimlerde Erdoğan’ı en çok zorlayan ekonomi oldu. Sinan Ogan’ın desteğinin şartlarından biri olarak başta faiz olmak üzere ekonomideki piyasalarla uyumlu politikaların uygulanacağı vurgulandı.

Mehmet Şimşek, uluslararası piyasalarda itibarı yüksek bir isim olmanın ötesinde mevcut ekonomi politikalarından ayrılan bir isim. Seçimlerin ardından Mehmet Şimşek’in tebrik tweet’i dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. Görüşmenin iyi geçtiği söyleniyor. Yeni dönemde ekonomiyi Mehmet Şimşek’in devralması durumunda Lütfü Elvan ve Cevdet Yılmaz’ın da yer alacağı bir takım oyunu oluşacağı söyleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ayrılabileceği söyleniyor. Kabinede Afet Bakanlığı da olacak.” (HABER MERKEZİ)

haber-cubuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu