Haber

Tekirdağ’da Otomobilin Denize Uçtuğu Kazada Lise Müdürü Hayatını Kaybetti

TEKİRDAĞ’ın Şarköy ilçesinde 8 metreden denize uçan otomobilde lise müdürü Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun (46) hayatını kaybettiği kazada alkollü olan sürücünün eşi Ahmet Gürkan Erkutlu’ya 1000 TL’ye varan tazminat davası açıldı. ‘Taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırılan (40), olay akşamı tartıştıklarını ancak barıştıklarını iddia etti. Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun annesi ve kız kardeşi, Esma Deniz’in evliliğinde mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini iddia etti.

Şarköy Anadolu Lisesi Müdürü Esma Deniz Dellal Erkutlu, 2 Eylül akşamı eşi Ahmet Gürkan Erkutlu ile Hoşköy Mahallesi’ndeki bir restoranda akşam yemeğine gitti. Alkollü olan Ahmet Gürkan Erkutlu’nun kullandığı 09 ANF 396 plakalı otomobil Akşam yemeğinden döndükten sonra arabayla seyir halinde olan Hoşköy-Mürefte mahalleleri ortasındaki karayolu üzerinde 8 metre yükseklikten denize uçtu. Denizde otomobilin ters dönmesi sonucu Ahmet Gürkan Erkutlu kendi imkanlarıyla kaçarken, eşi ise hayatını kaybetti. Kazanın ardından gözaltına alınan ve 1.49 promil alkolik olduğu belirlenen Ahmet Gürkan Erkutlu, Şarköy Sulh Ceza Hakimliği’ne götürülerek, “Şüphelinin elinde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller var” dedi. isnat edilen suçu işlediği halde şüpheli, tanığa, mağdura veya başkalarına baskı yapmaya devam etmektedir.” Şüpheli taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan tutuklandı. Bir süre cezaevinde kalan Erkutlu, avukatının itirazı üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘YÜZDE 100 MALİ KUSUR’

Şarköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Gürkan Erkutlu hakkında ‘kasten taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, bilirkişinin olaya ilişkin hazırladığı raporda Erkutlu’nun ‘birincil’ kusurlu olduğu belirtildi. Raporda, “İnceleme konusu ölümlü trafik kazasında, kaza yapan araçta yapılan incelemede, araçta herhangi bir teknik eksiklik bulunmadığı, aracın gaz, fren ve debriyaj pedallarında herhangi bir sıkışmanın olmadığı, aracın Sürücünün frenlenmesi nedeniyle aracın lastiklerinde sürtünme izi yoktu. “Bu, sürücünün Ahmet Gürkan Erkutlu’nun kazada yüzde 100 hatalı olduğunu belirten bir rapor.”

Şarköy’de esnaf olan Ahmet Gürkan Erkutlu, yaptığı açıklamada, eşiyle 29 Ekim 2022’de evlendiklerini, yıl dönümleri olması nedeniyle olay gecesi yemeğe gittiklerini söyledi. Birlikte alkol aldıklarını belirten Erkutlu, “Yemek yerken işten eve geç geldiğim için tartıştık ama fiziki bir temas olmadı. Daha sonra tatlı bir sohbet yaptık, birlikte dışarı çıktık, içeri girdik. Arabada 60-70 kilometre hızla gidiyordum, tilki ya da köpek gibi bir hayvanla karşılaştım.” Ona çarpmamak için direksiyonu kırdım ama frene basmadım. Ayağımı gaz pedalından çekip arabayı çarpmaktan kurtardım ama direksiyon hakimiyetini kaybedip karşı şeride girdim ve uçurumdan denize uçtum. Çarpma anını hatırlamıyorum ama araç ters dönünce su doldu ve kendime geldim. Emniyet kemerim takılıydı. Bağlanmamıştı. Esma Deniz’in emniyet kemerinin takılı olup olmadığını bilmiyorum. Biraz su yutmaya başlayınca olayın şokunu atlattım. Elimle hissettiğimde pencerenin açık olduğunu gördüm ve dışarı çıktım. Dışarı çıktığımda suyun sığ olduğunu gördüm. Ayaklarım denizdeyken su göğüs bölgeme kadar geliyordu. . O sırada Esma’dan herhangi bir tepki gelmedi ve ortalık karanlıktı. Çarpmanın etkisiyle sırtımda ve kollarımda ağrı ve kesikler oluştu. Sağ elimle içeriyi yokladım ama o karanlıkta Esma’yı bulamadım. Bir noktada ayağını tuttum ama onu dışarı çıkaramadım. “Daha sonra yardım çağırmak için yola çıkmaya çalıştım ancak bulunduğumuz yer çukur olduğu için tepeye çıkamadım” dedi.

‘YALNIZ YENEN YALNIZ ÖLÜR, ŞAKADIR’ CÜMLELERİNİ HER ZAMAN SÖYLÜYORUM

Daha sonra geri dönüp aldığı taşla aracın camını kırmaya çalıştığını ancak başarısız olduğunu anlatan Erkutlu, “Daha sonra itfaiye gelip beni ve Esma’yı bulundukları yerden aldı. Olay günü aşırı hız yapmam doğru değil. Hızlı değildim. Sanırım yoldan toprak kaldırılmıştı.” Esma Deniz’in annesi Saadet için böyle bir ihbar yapıldı. Esma Deniz’in annesi Saadet’in sözleri doğru değil. Esma ile konuşmalarımız gürültülü ama aramızda ayrılma kararı yok. ‘Yalnız öleceksin’ sözü ağzımdan hiç çıkmadı. Şaka yapmak niyetiyle söyledim ona. ‘Yalnız yiyen yalnız ölür’ gibi lafları hep söylüyorum, aramızda şakalaşıyor. Eşim ailesine ve yakınlarına özel hayatımızı anlatırdı. Bu yüzden kavgalarımız oldu. Ayrılık diye bir şey olmadı. Hakkımda söylenen ‘Ayrılırsak kötü olur’ gibi cümleleri kurmadım. Ne oldu. “Bundan dolayı üzüntü duyuyorum. Kasıtlı bir davranışım yoktur” dedi.

‘AYRILIRSAK BUNUN SONU KÖTÜ OLUR’

İddianamede hayatını kaybeden Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun yakınlarının ifadeleri de yer aldı. Erkutlu’nun annesi Saadet Dellal, kızının evliliğinden sürekli mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini iddia ederken, Ahmet Gürkan Erkutlu, “Ayrılırsak bunun sonu kötü olur” dedi. Dellal, “Olaydan yaklaşık 3 ay önce beni ziyarete gelen kızım Esma, eşi Ahmet Gürkan’a ‘Bu böyle gitmez, ayrılalım’ dediğinde, söz konusu kişi ‘Eğer biz ayrılırsak’ demişti. ayrılırsan bunun sonu kötü olur.’ Dışarıdan ise Ahmet Gürkan ve kızım “Bize geldiğinde kızıma yönelik argo ve küfürlü sözler söylerdi. Kızımın sürekli mutsuz olduğunu gördüm. Kızım Esma Dellal Erkutlu’nun trafik kazasında ölümüne sebep olan Ahmet Gürkan Erkutlu’dan şikayetçiyim ve dava açıyorum” dedi.

‘KARDEŞİME KÜFÜR VE HAKARETÇİ KONUŞMALARI VARDI’

Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun kardeşi Onur Oğuz Dellal de olay günü yaşananları anlattı. Kız kardeşinin kendisine gönderdiği mesajlara işaret eden Dellal, “01.09.2023 günü saat 21.00 sıralarında beni aradı ve ‘Babamı çok özledim Gürkan, yalnız öleceksin’ dedi.’ ” diyerek telefonu kapattı. Yaklaşık 1-1,5 saat sonra ablam Esma Deniz’in ölüm haberini aldım. Ahmet Gürkan daha sonra ablam hakkında küfürlü, aşağılayıcı konuşmalar yaptı. Kız kardeşimin ölümüne sebep olan Ahmet Gürkan Erkutlu isimli şahsın meydana gelen olaydan haberdar oldum. “Şikayetçiyim ve kişiyi dava ediyorum” dedi.

Şarköy Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşma, hakimin izinli olması nedeniyle 10 Temmuz’a ertelendi.

haberakyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu