Ekonomi

Wizz Air, Ankara ve Abu Dabi arasında direkt uçuşlara başlıyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’den Wizz Air’in ilk uçuşunu Ankara Esenboğa Havalimanı törenle karşıladı. Wizz Air, haftada üç gün iki başkentin ortasında uçuş gerçekleştirecek.

TAV Havalimanları’nın işlettiği Ankara Esenboğa Havalimanı’nda, Wizz Air’in Abu Dhabi’den ilk uçuşunu su botu karşıladı. Airbus A321 tipi bir uçağın ilk uçuşu ile toplam 219 yolcu Ankara’ya ulaştı. Wizz Air, Ankara ve Abu Dabi arasında Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftanın üç günü karşılıklı tarifeli seferler gerçekleştirecek.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer “Ankara Esenboğa Havalimanı pandeminin etkilerini hızla geride bırakıyor. 2022 yılında 8,5 milyondan fazla yolcuya hizmet verdik. Başkentimiz Ankara’dan tüm dünyaya direkt uçuşları artırmak için paydaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. 2023 yılına hızlı bir başlangıç ​​yaptık. Wizz Air Abu Dhabi’nin Türkiye’deki ilk tarifeli hattı Abu Dhabi-Ankara’nın ilk uçuşunu karşılamaktan ve yolcularımıza yeni bir destinasyona direkt uçuş konforunu sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Wizz Air ile yeni hatların devamını diliyoruz.”

Wizz Air Abu Dhabi Genel Müdürü Michael Berlouis “Wizz Air Abu Dhabi için önemli bir büyüme bölgesi olarak gördüğümüz Avrupa’dan yeni bir destinasyon olan Ankara’yı uçuş ağımıza ekleyerek yeni yılı karşıladık. Türkiye herkesin görmesi gereken zengin bir tarihe sahiptir. 2023 yılında da büyümeye ve herkes için uygun fiyatlı seyahat seçenekleri sunmaya devam edeceğiz. Yeni ve daha sürdürülebilir uçaklarımız ile yolcularımızı sevdiklerine kavuşturmak için sabırsızlanıyoruz.”

Bu yeni sinirle Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yurt dışında 19 ülkede 29, yurt içinde 40 noktaya direkt uçuşlar yapılıyor. 16 havayoluna hizmet veren Esenboğa Havalimanı, 2022 yılında 8 milyon 644 bin yolcuyu ağırladı.

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

muradiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu