Haber

Yeni İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam Kimdir, Kaç Yaşında? Mehmet Sağlam hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan karara göre, yeni İçişleri Bakan Yardımcısı olarak Mehmet Sağlam atandı. AK Parti’den Adana Milletvekili olarak bir dönem TBMM’de bulunan Sağlam, PFDK Genel Başkanı olarak da görev yapıyor. Birçok kişi Mehmet Sağlam’ın hayatını ve kariyerini merak ediyor. Peki Mehmet Sağlam kimdir, kaç yaşındadır? İşte yeni İçişleri Bakanı Mehmet Sağlam’ın hayatı merak edilenler.

Mehmet Sağlam kimdir?

Mehmet Sağlam, 1966 yılında Elazığ’ın Palu ilçesinde doğdu. 1969 yılında ailesiyle birlikte Adana’ya göç eden Sağlam, ilk ve orta öğreniminin ardından üniversite eğitimi için İstanbul’a geldi.

Mehmet Sağlam’ın Eğitimi ve Kariyeri

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. 1989 yılında buradan mezun olan Sağlam, üniversite eğitiminin ardından serbest avukat olarak çalışmaya başlamıştır.

Avukatlık yaparken siyasete atılan Sağlam, 2009 yılında AK Parti Adana İl Başkanı oldu. 2015 yılına kadar görevine devam eden siyasetçi daha sonra AK Parti’den Adana Milletvekili adayı oldu.

Mehmet Sağlam, 2022 yılında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanlığı’na atanmıştı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre İçişleri Bakanlığı Genel Başkan Yardımcılığına Mehmet Sağlam atandı.

Mehmet Sağlam evli ve üç çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu