Haber

Yenilenebilir ve temiz enerjinin başkenti İzmir’de iki fuar Soyer: İzmir’de hayatı birlikte dönüştürüyoruz

Bu yıl ilki düzenlenen Wenergy – Pak Güç Teknolojileri Fuarı ve Kongresi ile bu yıl ikincisi düzenlenen We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Değişim bizim elimizde. Dönüşümü de tam bu noktadan başlattık. İzmir’de hayatı birlikte dönüştürüyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sahipliğinde bu yıl ilki düzenlenen Wenergy – Pak Güç Teknolojileri Fuarı ve Kongresi ile ikincisi düzenlenen We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı İzmir’de başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yürütme Konseyi Başkanı Seçkin Yorgancılar, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD)’nin açılışını yaptığı fuarlar 11 Mayıs’a kadar devam edecek. ) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, ilçe belediye başkanları, milletvekili ve milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, sektör profesyonelleri ve yabancı alıcılar.

Soyer: “İzmir’de hayatı birlikte dönüştürüyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in iki değerli fuara ev sahipliği yaptığını belirterek, “Bugün kuraklık, yoksulluk, iklim krizi, gıda güvenliğimizin tehlikeye girmesi ve afetleri aynı anda yaşıyoruz. İkimiz de çok talihsiziz ve çok şanslıyız. Mutsuzuz çünkü doğanın bir modülü olarak eğlenmeyi, üretmeyi, yemeyi içmeyi unuttuk. Doğanın efendisi olduğumuz ve hayatı kendimize zindan ettiğimiz yanılgısına düştük. Ancak çok şanslıyız çünkü artık sorunun kaynağını biliyoruz. Değişim bizim elimizde! İzmir’de dönüşümü tam da burada başlattık. İzmir’de hayatı bire dönüştürüyoruz” dedi.

“Doğada çöp üreten tek insan türü”
Doğanın ‘çöp’ üretmediğini söyleyen Lider Tunç Soyer, “Doğada israf diye bir şey yoktur. Dünyada çöp üreten tek insan türü… Bu bizi çok basit anlatıyor. Dönüşüm önce zihnimizde, düşüncemizde başlamalıdır. Doğanın kaynaklarını sınırlı, kendi ihtiyaçlarını sınırsız gören insan merkezli düşünce artık son dönemlerini yaşıyor. Geleceğin dünyasını inşa etmek istiyorsak ekoloji ve ekonomi arasındaki uyumu anlatmak zorundayız. Çünkü doğa yoksa yaşam da yoktur.”

Soyer, İzDönüşüm hakkında konuştu: “İzmirlilere teşekkür ediyorum”
İzDönüşüm projesini anlatan Lider Tunç Soyer, “İzDoğa ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığımızın başlattığı bu çalışma ile İzmir için hayalini kurduğumuz üç büyük hedefe aynı anda ulaşıyoruz. Önce doğayı koruyoruz. İkincisi, şehrimizin ekonomisini güçlendiriyoruz. Üçüncüsü ise sokak toplayıcıları istihdam ediyor ve onlara sağlıklı çalışma koşulları sunuyoruz. Artık şehrimizdeki atıkları kaynağında yani ‘0 noktasında’ ayrıştırıyoruz. Geçtiğimiz Nisan ayında Karşıyaka, Karabağlar, Buca ve Narlıdere’den sonra Bornova, Bayraklı ve Menderes ilçelerini de ağa ekledik. Çeşme’de dokuma atıklarımız İzDönüşüm tarafından toplanıyor. Şu anda 8 farklı ilçemizde bu süreci büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Gururla söyleyebilirim ki bu İzmir nüfusunun üçte biri. Bu süreçte kurduğumuz ayrıştırma sistemi ve kamuoyu oluşturma faaliyetleri ile tüm İzmirlileri ambalaj atıklarını çöp yerine geri dönüşüm kutularına atmaya teşvik ettik. Basiretli İzmirliler de davetimizi karşılıksız bırakmadı, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“12 farklı şehirden katılımcı ve 49 ülkeden ziyaretçi ağırlıyoruz”
WE-Cycle ve WEnergy EXPO fuarlarının dönüşümü vurguladığını söyleyen Soyer, “Dönüşüm! Çabuk, şimdi. Bu fuarlar, ekonomi ve ekolojinin birlikte büyümesi gerektiğine inanan birçok kurumun irade ve çabaları sonucunda bu noktaya geldi. Yirmiye yakın set eserin katıldığı fuarımızda; Arıtma, atık gaz, yeşil enerji, geri dönüşüm teknolojileri gibi başlıkların yanı sıra; Güç kesimine hizmet veren kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları bulunmaktadır. Bugün İstanbul’dan Konya’ya, Giresun’dan Tekirdağ’a 12 farklı ilden katılımcılar bizlerle. Ayrıca fuarımızda Hindistan’dan ABD’ye yaklaşık 49 ülkeden ziyaretçi ağırlayacağız.

Kasapoğlu: “Wenergy ve We-Cycle Fuarları ülkemiz için çok değerli”
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “Temiz enerji yaygınlaştırılması gereken bir alan. Teknolojilerinin ne kadar değerli olduğunu ve temiz enerji için yeni projelerin ne kadar değerli olduğunu hepimiz biliyoruz. Temiz enerjiyi yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bu nedenle hem Wenergy hem de We-Cycle Fuarları ülkemiz için çok değerli. Umarım bu çalışmalar daha uzun yıllar devam eder. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Doğaya bırakılan atık miktarının azaltılması, israfın önlenmesi ülkelerin ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Bu fuarların hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yorgancılar: “Vizyonunda gösterdiği başarıdan dolayı Tunç Soyer’e teşekkür ederim”
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yürütme Konseyi Başkanı Seçkin Yorgancılar, “Bir aile olarak başlayarak ürettiğimiz ve tükettiğimiz her işin takipçisi olarak hepimizin üstesinden geleceğimiz bir iddia. İzmir’in İklim Nötr ve Akıllı Şehirler misyonunda öncü şehir unvanını elde etmiş olması bunun bir başka göstergesidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e vizyonu ve başarısı için teşekkür ediyorum. Ülkemizde sadece İstanbul ve İzmir seçilmiştir. 81 il var, 79 ilin daha bu konuda çalışma yaptığı ve bu başarıyı illeriyle taçlandırdığı doğrudur sanırım. Bu fuarı geleceğimiz fuarı, geleceğimizin sergilendiği bir fuar olarak görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Özpoyraz: “Emek ve sabır ister”
İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, “İlk defa bir fuarı hayata geçirmek emek ve sabır ister. Fuarların devamlılığının sağlanması da aynı azim ve çabayı gerektirir. Bugün dünyada özellikle iklim değişikliği konusunda cesur adımların atıldığı bir süreçten geçiyoruz.

“Bu fuarda yer almaktan mutluluk duyuyoruz”
Siemens Elektrifikasyon Otomasyon İş Birimi Yurtdışı ve Enerji Üretim Satış Müdürü Ediz Sekreteri, “Siemens Türkiye Siemens olarak 167 yıldır Türkiye’deyiz. Güzel İzmir’imizde bu fuarda yer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. EFOR Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşlenen, “Çok önemli olan bu iki fuarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. BİFAŞ Yürütme Konseyi Başkanı Ümit Vural, “Desteğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

Wenergy – Pak Güç Teknolojileri Fuar ve Kongresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde, İZFAŞ, BİFAŞ ve EFOR Fuarcılık’ın katılımıyla ilk kez düzenleniyor. We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı, İZFAŞ ve EFOR Fuarcılık’ın katılımıyla bu yıl ikincisi düzenleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu