Haber

Zonguldak’ta Maden İşçileri Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Anma Töreni Düzenledi

Zonguldak’ta maden işçileri saat 04.17’de Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen yüzyılın felaketinde hayatını kaybedenleri andı.

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat günü saat 04.17’de meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi; Yıl dönümünde Zonguldak’ta anıldı. Madenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Madenci Anıtı önünde toplanarak depremde hayatını kaybedenleri andı. Anma programına katılan maden personeli Sadettin İnam, Adıyaman’dan 3 yaşındaki bir çocuğu ve annesini kurtardıklarını belirterek, “Adıyaman’a gittim. Adıyaman’da çalıştım. Orada bazı etkinliklere katıldım. Duygu yaşanması zor bir duygu. Yaşayanları binalardan çıkarmaya çalıştım. “3 yaşında bir çocuğu ve annesini kurtardık. Tamamen farklı bir duyguydu.” dedi.

Zonguldak’taki Merkez Atölye’de üretilen sobaları deprem bölgesine teslim ettiklerini belirten madenci Remzi Atmaca, “Üç gün gibi kısa bir sürede beş şehri gezdik. Araçlarımızla yardım dağıttık. Lojistikteydim.” Görevimizi en iyi şekilde tamamlayıp Zonguldak’a geldim. İkinci gün göreve başladık.” . Merkez Atölyede sobalar yapıldı. Sobaları kamyonlara yükleyerek depremzedelerin yanına götürdük. İnanılmaz bir duyguydu. Mümkün olan en kısa sürede sorumluluğu üstlenmek istiyorsunuz. Böyle bir felaket yaşandı. Yerinde duramıyorsun, bir göreve çıkmak istiyorsun. Olayın üzerinden bir yıl geçti. Birçok kayıplarımız var. Bu üzücü bir olay. “Bugün anmaya geldik” dedi.

GMİS Başkanı Hakan Yeşil, “11 ilimizi etkileyen iki büyük depremin yıl dönümündeyiz. 6 Şubat 2023’te 50 bini aşkın vatandaşımız vefat etti. Hepsini rahmetle, saygıyla anıyoruz. Arama çalışmalarına katıldık. Madenci dostlarımızla birlikte büyük bir fedakarlıkla kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz.TTK” “MTA ve MTA’da görev yapan arkadaşlarımızla 11 ilde enkaz altındaki hayata yeniden hayat vermeye çalıştık. Bu işin kahramanları madenci kardeşlerimizdir. Çalışmalarıyla enkaz altındaki hayata yeniden hayat verdiler” dedi.

Konuşmaların ardından depremde hayatını kaybedenlerin anısına Madenciler Anıtı önüne karanfil bırakıldı. -ZONGULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu