Haber

10 İlde 7,7 Büyüklüğünde Deprem… Kılıçdaroğlu: “Gün Hep Birlikte Çalışma ve Mücadele Günüdür”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, “Depremi duyunca 11 valiyi aradım. Durumu sordum. Olayın başlangıcı olduğu için. , ilk telefonlar sabah 6.30’da valilerimizi aradık.Onlar bölgeyi bilmiyorlardı.Sonra 11 ilin belediye başkanlarını aradım.Başlarına sağlık diliyorum, belediye başkanlarımız her türlü talebi karşılayabilirler. Yapmış olabiliriz, çünkü artık hepimizin birlikte çalışma ve birlikte çalışma zamanıdır. Bu nedenle belediye başkanlarımıza bu konudaki dileklerimizi ilettim” dedi. AfadKılıçdaroğlu’nun atama talebi sorulduğunda Afad dan randevu talep ettim. Şu ana kadar geri dönüş olmadı. Nedenini çok iyi biliyorum. Bugün hiç önemli değiller. En kısa zamanda deprem bölgesine gideceğim” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin koordinasyonunda deprem bölgelerine yönelik yardımlar hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara “Allah’tan rahmet”, yaralılara şifa diledi. Kılıçdaroğlu, “Bu acıların bir daha yaşanmaması en büyük temennimiz. Ve akılcı politikalarla tedbiri almak. En büyük temennimiz bu.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“SABAH 05:30’DAN İTİBAREN BÖLGEDEKİ GELİŞMELERİ TAKİP ETMEYE ÇALIŞIYORUZ: Sabah 5:30’da bir telefonla uyandım. Kahramanmaraş’tan milletvekilimiz aradı. Kahramanmaraş’ta ciddi bir deprem olduğunu belirtti. Ardından telefonlar peş peşe geldi. ve sabah 05.30’dan itibaren bölgedeki gelişmeleri takip etmeye çalışıyoruz. Genel Başkan Yardımcılarına ve Küme Başkan Yardımcılarına bir an önce karargaha gelip oturup bir çalışma yapmalarını söyledik. Sabahın erken saatlerinde deprem olan her ile bir genel başkan yardımcısı atandı. Onlarla birlikte milletvekillerimiz de şu anda bölgede. Bilgi akıyor.

AfadİSTENMEZSE DİREK BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ ÇABALARINI GÖSTERİRLER: Buraya telefon hattı da kurduk. Vatandaşlar herhangi bir talepte bulunduğunda ya da ihtiyaç halinde telefon hattına çok sayıda yardım talebi geliyor. O istekleri de alıyoruz. onları hızlı bir şekilde Afad‘a rapor veriyoruz. AfadBelediye başkanının görüşmemesi durumunda belediye başkanlarımız ellerinden geleni yapıyor.

BU ACILARI BİR DAHA YAŞAMAMAK EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ: Gerçekten büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Türkiye’nin bir şok ülkesi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle zaman zaman bu tür acıları yaşıyoruz. Bu acıyı bir daha yaşamamak en büyük dileğimiz. ve bunun önlemini akılcı politikalarla almaktır. Bu bizim en büyük dileğimiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum; Yaralılara şifalar diliyoruz. Milletimize teşekkür ederiz.

HAYATINI KAYBEDEN ÇOK VATANDAŞIMIZ YOKSA: Elbette Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye tüm yaralarını saracaktır. Gönlümüz, gönlümüz, dualarımız o coğrafyada hep bir arada. Hayatta kalan her kişi kalbimizde bir rahatlama hisseder. Hiç kimse hayatını kaybetmeseydi iş cana değil mala gelecekti. Maalesef hayatını kaybeden çok vatandaşımız var.

ASKERLERİMİZ ÇALIŞIYOR, ONLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. ATEŞ ADAMLARI VAR…: Bölgede arama kurtarma ekipleri çalışıyor. AFAD yetkilileri var. Onlara da teşekkür ederim. Askerlerimiz çalışıyor, onlara canı gönülden teşekkür ediyoruz. İtfaiyeciler var, farklı illerden belediye itfaiyeciler var. Onlara teşekkür ederiz. Belediye işçileri var. Onlara içtenlikle teşekkür ederiz. Gönüllüler var, bu bahiste profesyonel gönüllüler var. Onlara da teşekkür ederiz. Hayat kurtaran herkese yürekten teşekkürler. Bir anlamda sadece enkaz altında kalan bir insanın hayatını değil, aslında bizim hayatımızı da kurtarıyorlar. Çünkü kimsenin hayatını kaybetmesini istemiyoruz.

51 BELEDİYEMİZ ZELZELE BÖLGESİNE 707 ARAÇ GÖNDERDİ. DEPREM BÖLGESİNDE ŞU ANDA 3 BİN 637 İŞÇİ GÖREV ÇALIŞIYOR: Olayın yansıdığı andan itibaren sabahın erken saatlerinde karargaha vardık. Belediye başkanlarımız olayı duyar duymaz harekete geçtiler. Size bazı rakamlar vermek istiyorum. 51 belediyemiz 707 aracımızı deprem bölgesine gönderdi. Şu anda deprem bölgesinde 3 bin 637 işçi çalışıyor. Bunlar kurtarma araçları, itfaiye araçları, iş makineleri ve ambulanslardır.

EN KISA SÜREDE ONLARLA GÖRÜŞMEYE ÇALIŞTIK: Gıda ve yardım malzemeleri gönderildi. Ayrıca ısınma, giyecek ve temizlik malzemeleri de bulunmaktadır. Bu konuda size bazı rakamlar aktarmak istiyorum. 15 içme suyu kamyonu gönderildi. 21 gıda kamyonu gönderildi. 9 adet portatif mutfak kamyonu gönderildi. Bölgeye 42 bin 500 battaniye gönderildi. 3 bin 500 ısıtıcı gönderildi. 15 bin koli hijyen malzemesi gönderildi. Kendileriyle bir an önce tanışmak için çaba gösterildi. Belediye başkanlarımız hala çalışıyor. Onlardan bir talep gelirse, genel başkan yardımcımızın başkanlığında, milletvekillerimiz gibi… Her ilde. Bu nedenle belediye başkanlarımıza şikayet ve taleplerini bir form ile iletiyorlar.

VALİMİZE, BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA DAVET EDİYORUM: Sarsıntıyı duyunca 11 valimizi aradım. durumu sordum Olayın başlangıcı olduğu için sabah 06:30’da valilerimizi aradığımızda onlar da bütün bölgeyi şimdi bilemiyorlardı. Daha sonra 11 ilin belediye başkanlarını aradım. Kendilerine geçmiş olsun, başsağlığı dilerim; belediye başkanlarımızın bizden gelen her türlü talebi karşılayabileceğini, çünkü artık hepimizin birlikte çalışma ve birlikte çalışma zamanıdır. Bu nedenle belediye başkanlarımıza bu konudaki dileklerimizi ilettim.

MALATYA İNANÇ BAKIM EVİ MEDYAYA YANSIDI. HEMEN VELİ AĞBABA’YI ARADIM: AK Parti Milletvekillerimizden Sayın Yakup Taş’ın Adıyaman’da enkaz altında olduğu öğrenildi. Grubun başkan yardımcısı Elitaş Bey’i aradım. Durumu sordum endişeyle izliyorlardı ama haberler Anlamadığını bir şekilde dile getirdi. Biraz önce Malatya’da bir görüntü vardı… Malatya İnanç Huzurevi’nde basına bir görüntü yansıdı. Hemen Veli Ağbaba’yı aradım. Ona, ‘Ne pahasına olursa olsun, bu insanları bir otele koyun’ dedim. Otellerin bir kısmı yıkıldı” dedi. Ama ayakta kalan bir otel varsa mutlaka bir çözüm bulmamız lazım dedim. Gerekirse hızlıca Malatya’dan çıkaralım fırsat varsa. Bu insanlar soğukta beklemesinler diye.

HEPİMİZE, MİLLETİMİZE TEŞEKKÜRLER: Türkiye’nin seferber edilmesi gerekiyor. Birlikte çalışıyoruz, çok çalışıyoruz. Bu yüzden yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bu üzücü bir gün. Hepimize iyi şanslar. Milletimize teşekkür ederiz. Ölenlere Allah’tan rahmet dilemek boynumuzun borcudur. İnşallah çok fazla can kaybı yaşamayız. Kurtarma gruplarımız çok çalışıyor. Sabaha kadar zor şartlarda çalışacaklar. Onlara bir minnet borcumuz var.”

“AFAD’DAN RANDEVU İSTEDİM. ŞİMDİYE KADAR GERİ DÖNÜŞ OLMADI”

Kılıçdaroğlu, AFAD’dan randevu isteyip istemedikleri sorusuna ise şunları söyledi:

“Bugün bir birlik olma günü. Aslında bir olma, meselelere hakim olma, meseleleri çözme iradesinin güçlü olduğu bir gün. AFAD’dan randevu istedim. Şimdiye kadar dönüş olmadı. Nedenini biliyorum. Bunlar bizim için değerli değil.” bugün. Salla.” En kısa zamanda deprem bölgesine gideceğim. Biliyorsunuz oraya gittiğimizde trafik tıkanabilir, çalışanların rahat çalışması zor olabilir. Bu nedenle en kısa zamanda arkadaşlarımla deprem bölgesine gideceğim. Endişelerinizi dinleyeceğim. seni davet edeceğiz Gün, birlikte olma, yaralarımızı birlikte sarma günüdür. Çok büyük bir deprem. Acımız da çok büyük. Bu soruyu sordunuz, bu vesileyle dünyada acımızı paylaşan birçok ülke var. O ülkelere içtenlikle teşekkür ediyoruz. Uluslararası bir boyuta sahip olması da bizim için sevindirici” dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

haberdinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu