Ekonomi

Avient Güçlü 1. Çeyrek Düzeltilmiş EPS Açıkladı, Yıl Sonu Beklentisini Yükseltti

CLEVELAND – Avient Corporation (NYSE: AVNT), savunma uygulamalarındaki yüksek talep ve düşük hammadde maliyetleri sayesinde beklentileri aşan düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) ile güçlü bir ilk çeyrek performansı sergiledi.

Şirket, 0,69 $’lık analist konsensüsünün üzerinde bir performans göstererek 0,76 $’lık düzeltilmiş EPS bildirdi. Bununla birlikte, gelir bir önceki yılın çeyreğindeki 845,7 milyon $’dan 829 milyon $’a hafif bir düşüş gösterdi, ancak yine de 818,45 milyon $’lık konsensüs tahminini aştı.

İlk çeyreğin düzeltilmiş EPS’si, daha düşük hammadde maliyetleri, olumlu ürün karışımı ve daha düşük net faiz giderinden kaynaklanan iyileştirilmiş marjlar sayesinde bir önceki yıla göre %21’lik bir artış gösterdi.

Avient’in Başkanı ve CEO’su Dr. Ashish Khandpur, olumlu sonuçları şirketin kişisel koruma uygulamalarında kullanılan Dyneema® elyaf teknolojisine yönelik güçlü talebe ve hammadde deflasyonuna bağladı ve bu da toplam şirket düzeltilmiş FAVÖK marjında bir önceki yıla göre 150 baz puanlık bir iyileşmeye yol açtı.

Bölgesel olarak, Amerika kıtası yıldan yıla satış büyümesi ile direnç gösterirken, Büyük Çin de özellikle endüstriyel ve sağlık hizmetleri son pazarlarında büyüme yaşadı. Bu kazanımlar Avrupa ve Güneydoğu Asya’daki zayıf talebi dengelemeye yardımcı oldu.

İleriye dönük olarak Avient, 2024 yılı için düzeltilmiş EPS beklentisinin alt sınırını, önceki 2,40-2,65 $ aralığından 2,50-2,65 $’a yükseltti ve bir önceki yıla göre %6 ila %12’lik bir büyümeyi yansıttı. Bu güncellenmiş öngörü, analistlerin 2,54 dolarlık konsensüsünün biraz üzerinde.

Şirketin CFO’su Jamie Beggs, bu revizyonun güçlü ilk çeyrek performansını ve tüketici, ambalaj ve savunma son pazarlarından yıldan yıla talep artışı beklentilerini açıkladığını belirtti.

Avient’in yönetimi, cazip seküler trendlere sahip, yüksek büyüme oranına sahip son pazarlara stratejik yatırımlar yaparak marjları genişletirken kârlı, organik üst düzey büyüme sağlamaya odaklanmaya devam ediyor. Şirket, sürdürülebilir büyüme stratejisini yılın ilerleyen dönemlerinde detaylandırmayı planlıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Hisse senedi hareketleri hakkında spesifik bilgi verilmemiş olsa da, olumlu kazanç artışı ve tüm yıl beklentilerindeki yukarı yönlü revizyon, Avient için 2024’e güçlü bir başlangıcı yansıtıyor. Şirketin inovasyon ve pazar trendlerine odaklanması, onu gelişen malzeme sektöründeki fırsatlardan yararlanmak üzere konumlandırıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu