Teknoloji

Infinix, GT Book ile Bilgisayar Pazarına Giriş Yaptı

Infinix, akıllı telefonlarının yanında GT Book adını verdiği yeni dizüstü bilgisayarı ile bu sektöre de giriş yaptı. İşte yeni modelden ilk detaylar.

Infinix kısa süre önce GT 20 Pro akıllı telefonunu özel bir lansman ile duyurmuştu. Yeni modelindeki iddialı özellikleriyle dikkat çeken şirket, bu modelin tanıtımının hemen ardından yeni bir hamle daha gerçekleştirdi. Şirket, oyun dizüstü bilgisayarları gibi cihazlarla oyun pazarına girme planları olduğunu aktarırken bu alandaki ilk adım da Infinix GT Book oldu.

Infinix GT Book Özellikleri

Tanıtım öncesinde özellikleri sızdırılan Infinix GT Book modeli için resmi sitede yeni modele yer verildi. Böylece pek çok özelliği de açığa çıkan yeni modelin güçlü işlemciler ve ekran kartları ile destekleneceği görüldü. Intel Core i5-12450H ve Core i9-13900H arasında seçim yapma imkanı sunacak Infinix GT Book modelinde ekran kartlarında da üç seçenek var. Kullanıcılar satın almadan önce RTX 3050, RTX 4050 ve RTX 4060 ekran kartlarından birisini tercih edebilecek.

Infinix, GT Book ile Bilgisayar Pazarına Giriş Yaptı

32 GB’a kadar LPDDR5X RAM teknolojinin kullanıldığı modelde 1 TB depolama alanıyla depolama sorunları ortadan kaldırılmış durumda. Ekranda ise 120 Hz yenileme hızı, 16:10 en boy oranı ve tam sRGB renk gamı kapsamına sahip 16 inç ekran yer alıyor.

2 KG’ın altında bir ağırlık ile gelecek model, kalın yapısı ile dikkat çekiyor. Bu nedenle oyun bilgisayarı olarak geliştirilen Infinix GT Book’un mobil kullanımlar için çok ideal olması beklenmiyor. Bağlantı noktalarında ise USB bağlantı noktası, HDMI, SD kart okuyucu ve ses jakı yer alıyor. Kullanılan diğer teknolojilerde ise Wi-Fi 6E, RGB klavye, 1080p web kamerası ve 72 Watt hızlı şarj cihazıyla desteklenen 192 Wh batarya yer alıyor.

golpazari-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu