Haber

Ekrem İmamoğlu’ndan ittifak açıklaması: Yeni müzakerelerin söz konusu olduğunu düşünüyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Net Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nun Sultanları açılış törenine katıldı.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, kongre öncesi yerel seçimler için “ittifak kapısı açılabilir” yönündeki değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Değişiklik olur diye eşleşme yapmadım ama ittifak ihtimalini her zaman savundum. Bunu toplumsal ittifakı savunurken siyasi görüşleri veya içindeki paydaşları asla göz ardı etmeden söyledim. Müzakere ve istişarenin sosyal görgü kurallarımız olduğunu biliyorum. Kazanan bir muhalefet olabilmek için her muhalif görüşün ve partinin bununla ilgileneceğini düşünüyorum. Bu bağlamda genel liderimizin de aynı niyeti taşıdığını biliyorum. Çünkü o da diyaloğa açık. Bu bakımdan yeni müzakerelerin, yeni toplantıların gündemde olduğunu düşünüyorum. CHP’nin muhalefete liderlik etme zorunluluğu var. Bu mutlaka siyasi partiler aracılığıyla olmayabilir, toplumsal muhalefetin önderliğinden de söz ediyor olabiliriz. “Temel not olarak, işbirliği içinde anlamlı, rasyonel bir siyasi ittifak olasılığını öne sürüyorum.”

ÖZDAĞ’A CEVAP: SUSUZLUK DEĞİL KURAKLIK

İmamoğlu, kendisini eleştiren Ümit Özdağ’ın, “İstanbul büyük bir susuzluk tehdidiyle karşı karşıya. Barajların doluluk oranı yüzde 17,1’e düştü. Şiddetli yağış olmazsa İstanbul’da insanlar susuz kalacak. Depreme doğru giden şehrimizde yüzümüzü yıkamak bile sorun olacak. Saray bu süreci ellerini ovuşturarak izliyor. Artık İstanbul’la alakası kalmayan CHP Eşbaşkanı İmamoğlu, “İstanbul’dan kurtulsam bile İstanbul’u tek lider olma havasında bıraktım” paylaşımına yanıt verdi:

“İçinde tek bir doğru kelime var ve o da doğru söylenmiyor. Susuzluk değil kuraklık ama henüz susuzluk yok.”

‘RAKİBİMİN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUM’

İmamoğlu, yerel seçimlere ilişkin, “Ne kadar adayın adı anılırsa anılsın, İstanbul’daki rakibimin kim olduğunu biliyorum.” (HABER MERKEZİ)

hayratajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu