Teknoloji

Herkes Kendi Yapay Zekasını Oluşturabilecek: OpenAI, Kişiselleştirilmiş Chatbot Sistemi GPT’lerini Duyurdu!

OpenAI, geçtiğimiz gün düzenlenen yapay zeka geliştirici konferansında, her kullanıcının kendi yapay zeka destekli chatbot’larını oluşturmasına olanak tanıyan ‘GPTs’ adı verilen yeni sistemini ilk kez sergiledi.

Ayrıntılar?

OpenAI, pek çok kişiyi sevindirecek yeni özelliğini geçtiğimiz günlerde ilk kez düzenlenen “DevDay” adlı yapay zeka geliştirici konferansında duyurdu.

Şirket, her kullanıcının belirli amaçlar için ChatGPT’ye benzer kendi chatbot’larını oluşturabildiği “GPT’s” veya “GPT’s” adını verdiği sistemi tanıttı.

Söz konusu sistem sayesinde kullanıcılar, tek bir kod bile yazmaya gerek kalmadan, GPT Builder arayüzü üzerinden birkaç tanım cümlesi ile kendi chatbotlarını geliştirebilecekler.

Böylelikle yemek hazırlamaya yardımcı olmaktan kişisel asistanlığa kadar pek çok alanda rol oynayabilecek yeni yapay zeka, dakikalar içerisinde hizmete hazır hale gelecek.

Ayrıca ChatGPT’de halihazırda mevcut olan İnternet tarama, DALL-E desteği ve kullanıcıya özel veri özellikleri de yeni GPT’lerde mevcut olacak.

Ayrıca kullanıcılar tarafından geliştirilen yeni GPT’ler özel olarak kullanılabildiği gibi herkesle de paylaşılabiliyor. OpenAI ayrıca yapay zeka botlarının paylaşılması ve kullanılması için GPT Store adında yeni bir mağazayı da platforma ekleyecek.

Şirket, yeni sistemin güvenliğine de büyük önem verecek. GPT oluşturma sürecinde nefret söylemi, dolandırıcılık ve yetişkinlere yönelik içerik gibi zararlı unsurlar şirket tarafından her zaman izlenecek ve engellenecektir.

Öte yandan GPT’ler ne yazık ki herkesin kullanımına açık olmayacak. OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre yeni sistemi yalnızca ücretli ChatGPT Plus ve Enterprise aboneleri deneyimleyebilecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendinize özel oluşturacağınız chatbotun adı ne olurdu? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu