Haber

İçişleri Bakanı: Kafes Harekatı’nda yakalanan şüpheli sayısı 42’ye ulaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası silahlı organize suç örgütü “Comanchero”yu yok etmek amacıyla düzenlenen Kafes Operasyonunda yakalanan şüpheli sayısının 42’ye ulaştığını açıkladı.

Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, uluslararası silahlı organize suç örgütü “Comanchero”nun “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uluslararası uyuşturucu üretimi ve ticareti, aklama” suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında firari şüphelilerden 5’i tutuklandı. suçlardan elde edilen malvarlığı gelirleri”. Bir diğeri yakalandı.

Böylece Kafes Operasyonu’nda yakalanan şüpheli sayısı 42’ye yükseldi.

Gözaltına alınan şüphelilerden suç örgütünün yönetim ekibinde yer alan Maximillian Rivkin’in, “Nikolaj Ankov” adına düzenlenmiş Bulgar pasaportu ile Türk vatandaşlığına başvurduğu ve “Cem Cansu” adını aldığı belirlendi.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Rivkin’in Türk vatandaşlığının iptali için süreç başlatıldı. Rivkin’in Sırp asıllı İsveç vatandaşı olduğu da belirlendi.

Soruşturma kapsamında firari şüphelilerden Necmi Saki’nin de kırmızı bültenle arandığı ve örgütün yöneticilerinden biri olduğu belirlendi.

Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Başından beri büyük bir hassasiyet ve kararlılıkla operasyonları düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzü ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Milletimizin duası budur. seninle.” İfadelerini kullandı.

Yerlikaya, paylaşımında operasyona ilişkin görüntülere de yer verdi.

derinceajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu