Ekonomi

NATO ve F-16’dan Borsa İstanbul’a doping

Borsa tarihi rekorunu yeniledi. BIST 100 endeksi güne yüzde 0,21 artışla 8 bin 514 puandan başladı.

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, Haber7’ye yaptığı değerlendirmede, borsanın kısa vadede 9 bin 200 puana ulaşmaya başlayacağını belirtti.

BORSADA YENİ EN YÜKSEK TAHMİN

Özellikle eylül ayından bu yana 7 bin 500 – 8 bin 500 puan arasında istikrarlı bir piyasanın oluştuğuna işaret eden Kuru, son iki haftada hem ekonomik hem de siyasi olarak borsa lehine gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Mevduat faizlerindeki düşüş ve uygulanan ekonomi politikalarına olan inancın artmasının borsaya olumlu yansıdığını belirten Kuru, Kasım-Aralık döneminde 3 milyar dolarlık net yabancı girişinin yaşandığını sözlerine ekledi.

“Siyasi ve jeopolitik açıdan bakıldığında, Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya katılımını onaylaması ve ABD’nin F-16 kararı piyasaları olumlu etkileyen diğer gelişmelerdir.”dedi.

Kritik 8 bin 500 puan seviyesinin aşılmasının önemine vurgu yapan Kuru, şöyle konuştu: “Borsanın kısa vadede 9.200 puana doğru hareket etmesini bekliyoruz.” söz konusu. Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Kuru, 8 bin 400 ve 8 bin 500 puan seviyelerinin güçlü destek alanları olduğunu söyledi.

GRAM ALTINDA TAHMİNİ 3 BİN TL

Ekim ayından bu yana piyasaların Fed’in Mart ayında faiz indirimine başlayacağını fiyatladığını ancak Powell’ın daha sonra faiz indirimine başlayacağının mesajını verdiğini hatırlattı. Fed’in bu yıl 6 değil 3 veya 4 kez faiz indirimi yapmasını beklediklerini belirten Kuru, faiz indirimlerinin altın fiyatlarına olumlu yansıyacağına dikkat çekti. Ons altında 2 bin dolar seviyesinin önemli bir direnç seviyesi olduğunu belirten Kuru, gram altına ilişkin beklentileri de anlattı. Gram altının fiyatının yıl boyunca 3 bin liraya kadar çıkmasını öngördüklerini belirten Kuru, altın fiyatlarındaki her gerilemenin bir alım fırsatı olacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7

pozantihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu