Haber

Türk-İş Genel Başkanı’ndan eleştiriye yanıt: İşçiler rahat uyusun

Türk-İş Dünyası Lideri Ergün Atalay’ın önümüzdeki hafta başlayacak asgari ücret görüşmeleri için 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıkladığı 7 bin 785 TL’nin kırmızı çizgileri olduğu ve aşağıdaki rakamla masaya oturulmayacağı yönündeki açıklaması bu sayı tartışmalara neden oldu.

‘VERİLMESİ GEREKEN MÜCADELEYİ EN İYİ ŞEKİLDE VERECEĞİZ’

Sözcü’den Cem Yıldırım’ın haberine göre personel, Atalay’ın sözlerine “Belki gel bu parayı bile bir ay harcarsın” diyerek tepki gösterdi. Ergün Atalay, yansımaların ardından yaptığı açıklamada, “Açlık sınırını asgari ücret olarak kabul ediyormuşuz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırının ortada olduğunu ve bunu konuşacağımı söylemek istedim. Bugüne kadar açlık sınırının altında zam da aldık. Ancak üssün arzusu bu yöndeydi” dedi.

Atalay, televizyon programında kendisine açlık sınırı içindeki bir fiyatın asgari fiyat olarak kabul edilip edilmeyeceğinin sorulduğunu belirterek, “Bu soruya cevaben kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, zaten bu bir fiyat olduğunu söyledim. Açlık sınırı ve bu miktarın üzerindeki teklifleri tartışabiliriz. Yayını izleyenler ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaktır. İşçilerimizin mekanı cennet olsun, en iyi şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

Türk-İş’in, çalışanların yaşam koşullarındaki değişimi gösteren Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’na göre, 4 kişilik bir aile için kasım ayında ‘açlık sınırı’ 7 bin 786 lira oldu. Araştırmada “yoksulluk sınırı” 25 bin 365 lira olarak hesaplandı. Bekar bir çalışanın ‘geçim gideri’ aylık 10 bin 171 lira olarak belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu