Haber

HÜDA PAR Yönetim Kurulu Başkanı Yapıcıoğlu: Asgari emekli maaşı 10 bin TL olacak

HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik zam oranlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “En düşük emekli maaşının 15 bin liranın altında olmaması gerektiğini söylemiştik. Ancak takip ettiğimiz gibi özellikle En düşük emekli maaşı Bağ-Kur’da “SGK emeklilerine 10 bin TL verilmesine karar verildi. İnsanlar artık bu parayla nasıl yaşayacaklarını merak ediyor. Evet piyasada, özellikle çalışan kesimlerde durum bu.” dedi.

HÜDA-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Van, Ağrı ve Bitlis illeri ile Mardin, Şanlıurfa, Bingöl ve Van illerinin 8 ilçesinin aday tanıtım programına katıldı. Van’ın Edremit ilçesindeki bir otelde düzenlenen aday tanıtım programı, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye çıkan HÜDA-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, bir süre önce TBMM kürsüsünde yaptığı açıklamanın ardından kendisini eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yanıt verdi.

‘KENDİ ÇİZDİKLERİ DAİRE İÇERİSİNDE DÖNERLER’

Özgür Özel’i kendi kültürüne bağlı bir insan olarak değerlendiren Yapıcıoğlu, “Batı’dan gelen çeviri fikirlerini papağan gibi tekrarlıyor ve bir entelektüel olarak bununla yetiniyor. Sonra aynı hikayeleri başka yerlerde de dinlemek zorunda kalıyor. Her seçim döneminde. Ne olursa olsun onları dinlemeyeceğiz. Onlar bulacaklarını zaten bulmuşlardır.” “Onları rahat bırakın. Bırakın o daireye, kendi etraflarına çizdikleri daireye geri dönmeye devam etsinler.” dedi.

‘MİLLET ÇOK ŞEY DÜŞÜNÜYOR’

SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik zam oranlarına ilişkin açıklama yapan Yapıcıoğlu, “Asgari emekli maaşının 15 bin TL’nin altında olmaması gerektiğini söyledik. Ancak takip ettiğimizde en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına karar verildi. TL, özellikle Bağ-Kur ve SGK emeklileri için.” “İnsanlar artık bu parayla nasıl geçineceklerini merak ediyor. Evet piyasalarda durum bu, özellikle emekçiler arasında.” İfadesini kullandı.

Yapıcıoğlu, açıklamalarının ardından 3 il ve 8 ilçedeki adayları sahneye çağırarak tanıttı.

habereregli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu